Les residents de PuntalesII porten la lluita per l’habitatge al carrer

Les veïnes de l’edifici ocupat del barri del Clot, han engegat un cicle d’activitats com a resposta al procés de desnonament que pateixen. Han organitzat xerrades o concerts entre un decorat de matalassos taules i cadires, en la calçada. El que elles han titulat #LaCasaAlCarrer


El bloc de pisos Puntales II, situat al carrer Independència 311 ha estat en perill de desnonament, a causa d’un procés de desnonament obert. Tenien data oberta d’execució entre l’1 al 15 de febrer, però aquesta setmana el jutge va aturar l’ordre judicial, ja que hi havia una concentració quan s’havia d’executar el desnonament. “El cas de moment s’ha parat i no sabem ben bé el que passarà ni quant de temps podrem seguir en aquesta casa, però de moment seguim aquí”, declarava Papalai, un dels integrants de la llar ocupada des de fa un any i 3 mesos.

Egnatia Capital és la propietat del bloc d’edificis, que segons els ocupants d’Independència 311, compren habitatges antics per enderrocar-los o renovar-los i poder vendre pisos de luxe. “El propietari no traurà la demanda, ell té molt clar el que vol”, fixava Maria.

Per tal de fer front a l’aïllament que suposa un procés de desnonament, van pensar a fer aquest tipus d’acció i visibilitzar-se. En trobar-se en un desnonament obert “la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra pot venir en qualsevol moment a fer-nos fora, normalment ho solen fer de matinada. Vam decidir fer una cosa diferent de la que fem habitualment”, en comptes d’esperar-se a l’edifici a ser desnonades, a fer “desobediència i que ningú s’assabenti”, aclareix Maria.

Elles es troben en un procés civil i, el passat juliol, van tenir un intent de desnonament extrajudicial, realitzat per Mossos d’Esquadra amb connivència i col·laboració de Desokupa, una empresa de “pressió immobiliària”. El propietari ja els va dir que no havien estat ells, els va dir que “jo no contractaré “matons”, no ho necessito. Anireu a civil, a judici i en uns mesos o un any estareu fora”.

Encara que ara la data de desnonament s’hagi aturat judicialment, les ocupants van escollir estendre les activitats al llarg de la setmana, per ressaltar com el seu procés no ha acabat. Així com poder tractar mitjançant les xerrades, per contactar amb gent que fa temps que treballen i lluiten per l’habitatge “digne”, des de diferents plantejaments i realitats, per tal de “fer xarxa” entre elles”.Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *