El MACBA continuarà amb la cessió de la Misericòrdia

Els grups municipals retiren la proposta de revocació de la concessió del MACBA a la Capella de la Misericòrdia. Queda pendent la nova ubicació del CAP Raval Nord, perquè s’ha d’estudiar la nova oferta de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona feta ahir vespre.

El Plenari de la ciutat ha decidit, retirar el punt de l’anul·lació de l’atorgament de la Capella de la Misericòrdia al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Barcelona en Comú (BeC) ha mostrat no estar d’acord amb la retirada, però per por que no es revoqués el concert -i demorar fins setembre portar repetir en el Ple la votació-, s’han sumat a la postura majoritària. L’únic grup municipal que no volia treure l’apartat ha estat la CUP Capgirem Barcelona. El conveni amb el MACBA, per tant, continua vigent.

L’emplaçament del dispensari s’ha d’estudiar encara i la seva viabilitat. Ahir Presidència, Cultura i Sanitat de Catalunya, junt amb la Diputació de Barcelona van comunicar l’acord per situar el CAP Lluís Sayés en un “cub” que s’ha de construir en el solar adjacent al museu, propietat de la Diputació.

L’equipament era una de les 6 propostes llançades com a alternativa al museu, perquè pels informes del Servei Català de la Salut (CatSalut) la capella de la Misericòrdia era l’únic espai possible per l’ambulatori, per volum i característiques tècniques.

A les 7 de la tarda, la Plataforma CAP Raval Nord Digne es reuneix per fer una assemblea de valoració i deliberaran quina postura tenen davant la continuïtat de la cessió de l’oratori al MACBA.


Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *