Col·lectius feministes prodrets fan crida a mobilitzar-se demà perquè no hi hagi més “Lilys”

Companyes de na Lily denuncien l’ús polític que han exercit postures abolicionistes del seu cas i critiquen els processos juridicopolicials utilitzats en casos de violència masclista, perquè “segueix reproduint estereotips”.

Putes Llibertàries del Raval, l’Associació Genera, la Fundació Àmbit Prevenció i el Lokal del Raval han convocat demà 4 de maig a la concentració del carrer Robadors a les 19.30, per mostrar el rebuig a l’existència de casos com el de na Lily.

Les entitats convocants han signat un manifest on exposen que l’Ordenança de Convivència -“endurida” durant el govern de Xavier Trias en el 2012- no ha fet més que perseguir la prostitució a la ciutat de Barcelona. A la dona agredida ja en el 2013 fou denunciada amb una multa de 40000 euros mitjançant un expedient sancionador de la Guàrdia Urbana (GUB) i la por a l’expulsió del país, per un expedient d’expulsió de la Policia Nacional (CNP).

Exigeixen que no existeixen més “Lilys”, que encara hi ha moltes dones obligades a exercir tràfic amb finalitat d’explotació sexual i que no poden sortir-se’n denunciant els seus tractants als cossos de seguretat. Per això reclamen que s’aturi la criminalització del treball sexual, ja que afecta també a les víctimes de tràfic la “violència institucional”, que segons elles, les autoritats sabien des de feia anys que ella n’era víctima i no van assumir la seva responsabilitat.
Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *